SWEV-dag 2010

Let op: opent in een nieuw venster PrintE-mail

Op 6 maart 2010 vond de jaarlijkse contactdag plaats van het Samenwerkingsverband van West-Brabantse Vogelwerkgroepen (SWEV). De dag werd gehouden in het café bij het MEC (Milieu Educatie Centrum) in Breda. Tijdens de ochtend konden de ruim 60 deelnemers kennis nemen van onder meer SOVON-nieuwtjes zoals het nieuwe broedvogel-clusterprogramma door Henk Sierdsema, interessante informatie over de Bruine Kiekendief (de lichte boeg is geen goed kenmerk om vrouwtjes te onderscheiden...) door Henk Castelijns en een overzicht van de zeldzame en kolonievogels in (West-)Brabant door Henk Sierdsema. De ochtend werd afgesloten door Willem Veenhuizen met een verhaal over het boek 'Vogels (houden) van Breda'. In de middag zijn drie natuurgebieden rondom Ulvenhout bezocht met mooi, maar koud zonnig weer.

De lezingen zijn hier als pdf-bestand te downloaden:

Invoer en automatische clustering van broedvogelwaarnemingen

Kolonievogels en zeldzame broedvogels

Vogels van Breda

De lezing van Henk Castelijns over de Bruine Kiekendief volgt binnenkort.

De foto's gemaakt door Henk Sierdsema van de excursie naar Valkenberg kunt u hier bekijken. Als u zelf ook nog leuke foto's heeft voor de website, stuur ze dan svp op naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (maximale grootte van de foto's 1 Mb).

Alle foto's zijn in één zip-file te downloaden. Aan alle foto's hangt een geotag (coördinaten): zo is het mogelijk om via bijvoorbeeld Picasa (Extra -> Geocoderen -> Bekijken in Google Earth) ook te zien wáár de foto's zijn gemaakt.