Oproep Grote Gele Kwik

Let op: opent in een nieuw venster PrintE-mail

Beste grote gele kwikstaart-waarnemers, -adepten, -tellers, -liefhebbers,

Het broedseizoen zit er alweer een tijdje op voor onze Brabantse grote gelen. Als we op de eerste informatie en onze eigen indrukken afgaan, heeft de soort een flinke tik gehad van de afgelopen winter. We zijn dan ook heel benieuwd naar aantal en verspreiding van de territoria in 2010.

Leuk is het te kunnen vertellen dat in het Groene Woud de een aantal grote gelen de waterstromen heeft verlaten en zich heeft gevestigd op onverwachte plaatsen... Bijzonderheden volgen later dit seizoen, als alle gegevens binnen zijn.

En dat is weer een mooi bruggetje naar onze vraag... Van enkelen van jullie hebben we al waarnemingen van broedende of territoriale grote gelen binnen gekregen. Mocht je dat nog niet hebben gedaan dan vragen we jullie vriendelijk (maar wel een beetje dringend) deze naar ons toe te sturen. Denk daarbij niet te snel: "Oh, dat weten ze vast wel, dat is toch een bekend geval", enz. Vaak is dat gewoon niet het geval. En als het ons al wel bekend is, kunnen meerdere waarnemingen op een bepaalde plek soms nét het verschil maken of het wel of geen territorium is! Mag ik jullie vragen alle waarnemingen van de grote gele van dit voorjaar/zomer uiterlijk 31 oktober aan ons toe te sturen?

Geef je resultaten door aan  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De resultaten van vorig jaar kun je hier vinden. Meer over de inventarisatie is ook te vinden in het verslag van 2006-2008.

Alvast onze dank voor jullie moeite!


Met vriendelijke groet,

Arno Braam en Janmartin Rahder