Login formulier

Vogels in Noord-Brabant

Tellers gezocht voor midwintertelling!

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

In januari 2011 is voor de 45e keer de landelijke Midwintertelling georganiseerd. In het weekend van 15 en 16 januari is geprobeerd om zoveel mogelijk wateren in Nederland te tellen op alle watervogels en een aantal aanvullende soorten. In Noord-Brabant worden veel gebieden helaas niet geteld. SOVON is daarom op zoek naar mensen die één of meer vacante gebieden willen tellen.

foto: Saxifraga, Luc Hoogenstein

Lees meer: Tellers gezocht voor midwintertelling!

 

Kerkuilen in de problemen

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Door de huidige strenge winter zullen veel kerkuilen bij langdurige sneeuwbedekking in moeilijkheden geraken. De weersvooruitzichten voorspellen komende tijd weer sneeuw en vorst. Daarom heeft Kerkuilenwerkgroep Nederland - in de persoon van Johan de Jong - uilenbeschermers/ gastgevers gevraagd kerkuilen te helpen door bij te voeren. In de Volkskrant van 23 december is een artikel "Grote problemen voor kerkuilen door sneeuw" verschenen. Op eenvoudige wijze kunnen kerkuilen worden bijgevoerd en geholpen (klik hier voor instructies of kijk op de website van de SKWN).
 

Brabantse verspreidingskaarten

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Aan het menu 'Verspreiding' is een onderdeel toegevoegd voor het bekijken van verspreidingskaarten op basis van losse waarnemingen in Brabant. Het is op deze manier nu heel eenvoudig om van één of meer soorten nu even de Brabantse verspreidingskaart in waarneming.nl te bekijken. Of even door te klikken naar de waarnemingen van die soort. 
verspreidingskaarten

   

Oproep Bosuilen

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Na de controle van een belangrijk deel van de bosuilkasten binnen het bosuilenproject in Reusel is gebleken dat er nog geen enkele bosuil begonnen is met een broedsel. Aangezien het hier een relatief kleine steekproef betreft is Pieter Wouters zeer benieuwd naar de resultaten in de rest van de provincie. Is de afgelopen winter hier debet aan, minder muizen die dan ook nog eens moeilijker bereikbaar waren door de kou / sneeuwdek. Of zijn er andere oorzaken, zoals het (frequent) bezoek van steenmarters aan de kasten.Graag hoor ik van andere mensen uit de provincie die bosuilkasten hebben hangen of zij dit jaar dezelfde ervaring hebben.
Pieter Wouters
Lensheuvel 37
5541BA Reusel
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 

Klapekstertelling 2008/2009

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Laatst aangepast (woensdag, 30 december 2009 11:53)

Afgelopen winter is voor de tweede keer een Klapekstertelling georganiseerd. Het eerste telweekend was 20/21 december. Het tweede weekend is geweest op 24/25 januari 2009. Lees hieronder verder voor de resultaten.

Lees meer: Klapekstertelling 2008/2009

   

Pagina 6 van 7