Login formulier

Vogels in Noord-Brabant

Tellers gezocht voor midwintertelling!

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

In januari 2011 is voor de 45e keer de landelijke Midwintertelling georganiseerd. In het weekend van 15 en 16 januari is geprobeerd om zoveel mogelijk wateren in Nederland te tellen op alle watervogels en een aantal aanvullende soorten. In Noord-Brabant worden veel gebieden helaas niet geteld. SOVON is daarom op zoek naar mensen die één of meer vacante gebieden willen tellen.

foto: Saxifraga, Luc Hoogenstein

Lees meer: Tellers gezocht voor midwintertelling!

 

Kerkuilen in de problemen

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Door de huidige strenge winter zullen veel kerkuilen bij langdurige sneeuwbedekking in moeilijkheden geraken. De weersvooruitzichten voorspellen komende tijd weer sneeuw en vorst. Daarom heeft Kerkuilenwerkgroep Nederland - in de persoon van Johan de Jong - uilenbeschermers/ gastgevers gevraagd kerkuilen te helpen door bij te voeren. In de Volkskrant van 23 december is een artikel "Grote problemen voor kerkuilen door sneeuw" verschenen. Op eenvoudige wijze kunnen kerkuilen worden bijgevoerd en geholpen (klik hier voor instructies of kijk op de website van de SKWN).
 

Brabantse verspreidingskaarten

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Aan het menu 'Verspreiding' is een onderdeel toegevoegd voor het bekijken van verspreidingskaarten op basis van losse waarnemingen in Brabant. Het is op deze manier nu heel eenvoudig om van één of meer soorten nu even de Brabantse verspreidingskaart in waarneming.nl te bekijken. Of even door te klikken naar de waarnemingen van die soort. 
verspreidingskaarten

   

Oproep Bosuilen

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Na de controle van een belangrijk deel van de bosuilkasten binnen het bosuilenproject in Reusel is gebleken dat er nog geen enkele bosuil begonnen is met een broedsel. Aangezien het hier een relatief kleine steekproef betreft is Pieter Wouters zeer benieuwd naar de resultaten in de rest van de provincie. Is de afgelopen winter hier debet aan, minder muizen die dan ook nog eens moeilijker bereikbaar waren door de kou / sneeuwdek. Of zijn er andere oorzaken, zoals het (frequent) bezoek van steenmarters aan de kasten.Graag hoor ik van andere mensen uit de provincie die bosuilkasten hebben hangen of zij dit jaar dezelfde ervaring hebben.
Pieter Wouters
Lensheuvel 37
5541BA Reusel
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 

Resultaten Klapekstertelling 2007/'08

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

In de winter van 2007/2008 zijn tenminste 54 overwinterende Klapeksters vastgesteld in Brabant. Pieter Wouters heeft een kaartje gemaakt met de locaties van de winterterritoria.

Lees meer: Resultaten Klapekstertelling 2007/'08

   

Pagina 6 van 7