Login formulier

Vogels in Noord-Brabant

Oproep Grote Zilverreiger

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

In Brabant zitten tegenwoordig heel wat Grote Zilverreigers. En waarschijnlijk meer dan we zo weten. Lees de oproep van John Frijters om mee te doen met de slaapplaatstellingen!

 

Grote Zilverreiger (Saxifraga/Mark Zekhuis)

 

Rapport over de vogels van het Beuven en omgeving

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

zaterdag, 16 oktober 2010 20:47

Door VWG de Peel is een mooi rapport gemaakt over de vogels van het Beuven en omgeving in 2010. Ook over het voorkomen van veel andere soortgroepen is informatie opgenomen. 

 

Oproep Grote Gele Kwik

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Beste grote gele kwikstaart-waarnemers, -adepten, -tellers, -liefhebbers,

Het broedseizoen zit er alweer een tijdje op voor onze Brabantse grote gelen. Als we op de eerste informatie en onze eigen indrukken afgaan, heeft de soort een flinke tik gehad van de afgelopen winter. We zijn dan ook heel benieuwd naar aantal en verspreiding van de territoria in 2010.

Lees meer: Oproep Grote Gele Kwik

   

Grauwe Klauwier

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

Het gaat goed met de Grauwe Klauwieren! Er zijn er uiteindelijk vijf gevonden in Brabant (o.a. op vliegveld Eindhoven) en hebben ze zelfs jongen weten groot te brengen! De vogels maken zich weer op om te vertrekken naar het zuiden: nog even en ze zijn weer weg. Let de komende dagen dan ook nog eens extra op goed op, vooral bij wat ruigere terreintjes met bramenwallen, kort(gegraasd)e vegetatie en wat water in de buurt!

Bekijk ook de inventarisatiehandleiding en de presentatie over de Grauwe Klauwier van Ruud van Dongen! Op Youtube staat een filmpje van vogels in de Peel.

foto: Saxifraga-Urska Koce

 

Resultaten Klapekstertelling 2009/2010

Let op: opent in een nieuw venster PDFPrintE-mail

De eerste resultaten van de Klapekstertelling van 2009/2010 zijn bekend.  Het eerste (verlengde) telweekend was van 19-27 december. Het tweede weekend was op 23/24 januari 2010. Zie waarneming.nl en sovon.nl voor meer informatie. Lees hieronder verder voor de resultaten.

 

Lees meer: Resultaten Klapekstertelling 2009/2010

   

Pagina 5 van 7